Katastrof efter TV3:s “Sveriges fulaste hem”

Familjen Karlsson lever nu med rasrisk efter att ha fått sitt hem renoverat då de medverkat i TV3:s “Sveriges fulaste hem”. Kökstaket är på väg att rasa men TV3 vill inte ta på sig det jobbet utan skyller på byggarna. 

2777216-lagbok-och-domarklubbaMånga är det som väljer att renovera sina hem och förverkliga sina drömmar. Badspecialisten lockar med drömmen om en pool som är en dröm som de flesta har och med rotavdraget har det blivit ett enklare kliv för fler att ta tag och förverkliga sina husdrömmar. En annan väg att gå om man vill ha förändring men inte har pengar är att vara med i ett program där man överlåter hemmet till experter som får komma och ta hand om det. Det var precis vad familjen Karlsson gjorde då de var med i Sveriges fulaste hem. Resultatet blev fint, men vad byggarna missat var att de rev ner en bärande vägg.

Ingen vill ta ansvar

Det tråkiga i det hela är att varken produktionsbolaget eller byggarna vill ta på sig ansvaret för den bärande väggen som tog bort och det har blivit ett lite moment 22 där de bara skyller på varandra skriver Aftonbladet.se. Nu lever det med en övervåning som sjunkit 2,5 centimeter och som ständigt sjunker med ett knarrande golv. Att ta bort en bärande vägg strider även mot lagen. Byggarna skyller på Simon och Tobias och deras ritningar och menar att det är deras fel och TV# hänvisar till en paragraf i kontraktet där det står att det är entreprenaden som är ansvarig för skador. Förhoppningsvis kommer både produktionsbolaget och byggarna att nu rätta till felet.