Låt ett proffs lägga stavparketten

Ja det är ett bistert faktum för många som planerar att göra om hemma att rotavdraget bara kan användas innan årsskiftet och sedan är det slutet på den eran. Vi skriver idag om rotavdraget och möjliga konsekvenser av att detta försvinner om bara ett par månader, redan nu märks det av i byggsektorn som är i full sjå att hinna med allt som ska hinnas med innan år 2015 går över i nytt. 

Stockholm_vinter_is_stadEtt nytt golv gör väldigt mycket med ett rum, i Västeråstidningen VLT kan vi läsa om hur lyxigt golv i textil, klinkers eller rustikt trä förändrar hela atmosfären i ett rum och att det finns fler skäl till golvbyte än rent estetiska, även om ett massivt golv i stavparkett är något av det snyggaste ett rum kan ha. Ett parkettgolv är både klassiskt och levande med många variationsmöjligheter i både träslag och mönster. Men vissa golv är det bäst att en riktig professionell golvläggare läggare, till exempel om det är fiskbensparkett som ska läggas. Klinker kan det också vara lite trixigt med om en inte riktigt vet hur en ska gå tillväga, då kan man med fördel antingen ta hjälp av en kunnig vän eller familjemedlem, eller anlita en tillförlitlig hantverkare som gör det snabbt och enkelt till ett bra pris.

I SvD kan vi läsa att regeringens förslag om sänkt rotavdrag möts av stor besvikelse av olika branschorganisationer och att modefärgen 2016 kommer bli svart – för svartjobb. Hur det nu blir är inte lätt att veta så här innan något har förändrats men Målarmästarna beräknar att rotavdraget i dagsläget skapat cirka 2000 vita jobb.

Hantverkarbrist i landets större städer inför vintern

Nu innan det har skett någon ändring men i väntan på densamma så går telefonerna varma hos många hantverkarfirmor. Just nu passar väldigt många på att göra om och utnyttja det döende rotavdraget innan årsskiftet, i storstadsregionerna ska det enligt DN vara särskilt svårt att få tag i en hantverkare om en vill anlita bygg- och målarhjälp i dagsläget. Hantverkare är i skrivande stund helt enkelt guld värda, många privatpersoner har helt enkelt bestämt sig för att påbörja renoveringar och byggen tidigare än vad som först var tanken, just med tanke på att rotavdraget sänks från 50% till 30% när 2015 övergår i det jämna året 2016.