Låt experter sköta montering och renovering

Vare sig du ska montera en garageport, bygga till på altanen eller renovera inomhus kan det vara bra att låta en fackman utföra arbetet. Allt färre tycks utnyttja rotavdraget i Sverige.

 

Montering av garageportar kan med fördel göras av experter, det kan vara krångligt och tungt för en garageprivatperson. Detta gäller även hemmabyggen som är lite för svåra för dig som lekman utan fackkunskaper – låt i stället en professionell hantverkare hjälpa dig med det. Då blir det inte bara bättre utan även säkrare. Det är nämligen lätt att skada sig som hemmafixare utan rätt utrustning. Det som även kan vara en fördel med att man låter en firma fixa jobbet åt en är att man oftast kan utnyttja rotavdraget.

 

Rotavdragets utbetalningar har minskat

 

I en artikel i Dagens Industri går det att läsa om hur användningen av rotavdraget har minskat, dels under 2016 men säkerligen även under innevarande år. Totalt har utbetalningarna minskat med 8,3 miljarder kronor, detta i jämförelse med 2014 då notan uppgick till hela 15 miljarder kronor. Anledningen förmodas vara det minskade beloppet som betalas ut samt att färre väljer att göra om och utnyttja rotavdraget just eftersom det inte är lika lönsamt längre.

 

Antalet företag som utförde rotarbeten minskade med cirka 6 000 medan antalet företag som utförde rutarbeten ökade med cirka 800. Antal köpare av rotarbeten minskade med 180 000 personer medan antal köpare av rutarbeten ökade med nästan 60 000 personer – Privata Affärer

 

Just därför kanske det är så att allt mer byggmaterial säljs i byggmaterialhandeln. Försäljningen av byggmaterial till just konsumenter peakade under sommaren som var och det ser ut att fortsätta. Kanske är detta beroende på att det inte lönar sig lika väl att använda just rotavdrag. Mer om detta går det att läsa om i bland annat denna artikel från Göteborgs-Posten.