Sänk energikostnaderna

Att rot- och rut-avdrag kan användas till mycket saker som förbättrar både för oss som människor och för miljön – men visste du att du även kan använda rot-avdraget för att sänka dina energikostnader?

VärmepumpNär det kommer till användningen av rot- och rut-avdragen är det kanske få svenskar som faktiskt vet om hur man kan använda avdragen till mer än städning hemma och en renovering. Visste du till exempel att du kan använda rot-avdraget när du installerar till exempel en värmepump? Hos K2 Energi kan man bland annat välja bland både bergvärmepumpar och sjövärmepumpar, och något man ska vara på det klara med redan från början är att det kostar att installera en sådan – vilket gör rot-avdraget perfekt att använda sig av då man avlastas i kostnad när man låter hantverkare utföra arbetet. Dock ska man inte glömma bort att detta återbetalas när pumpen väl är installerad eftersom att denna kommer att sänka din energiförbrukning vilket också kommer att märkas av i din plånbok.

Andra sätt att spara energi på

Att installera en värmepump är bara ett steg mot en sänkt energiförbrukning, och utöver detta steg finns flera steg att ta. Till exempel tipsar Folkbladet om hur man kan göra något så enkelt som att sänka temperaturen i rum man sällan vistas i såsom garaget, inte låta prylar stå i standbyläge eller lämna lampor på i rum man inte är i. Likaså finns en rad smarta råd hos Energimyndigheten att ta del av där man bland annat tar upp hur man kan bruka mindre energi genom att täta lister, dörrar och tak för att inte ”elda för kråkorna” som man sa förr i tiden. Och vill man ta det hela ännu längre och både spara energi och pengar. Ja då ska man ta sig en titt på Expressens artikel i ämnet. Visste du att du kan spara pengar i energikostnader genom att möblera om, dra ner persienner och inte diska för hand? Klicka här för att komma till artikeln och läsa fler goda råd och tips.